tiistai 9. maaliskuuta 2010

Lakko-oikeus on työläisen laillinen perusoikeus

 

Satamien ahtaajalakko on saanut tunteet pinnalle. Internetin keskusteluissa ja blokeissa intohimot jylläävät valtoimenaan. Myös minua jurppii tässä ahtaajalakossa moni asia.

Suhteellisuudentaju on kadonnut useimmilta kokonaan. Välillä puhutaan 100 miljoonan päivätappioista. Toisinaan taas horistaan 2 miljoonan päivätappioista. Mihin perustuu? Laskelmat pöytään. Ei mitään laskelmia näytetä koskaan. Miljoonat sinkoilevat valtoimenaan. Summat vaan vaihtelevat. Ei todisteita, ei mitään. Pelkkiä sanoja, propagandaa ja höynät höyrypäät nielevät kaiken.

Laivat seisoivat samaan aikaan jäissä Itämerellä. Paljonko se maksoi? Miksei tehtaita pysäytetty jäihin juuttuneiden laivojen takia? Tehtaiden alasajo alkoi vasta ahtaajien lakon alettua. Mikään ei ole sitä miltä näyttää.

Höynäytettävät työläiset muissa liitoissa syövät kakistelematta kaiken sen paskan, minkä työnantajat heidän kurkkuunsa tunkevat. Sitten nämä työnantajapuolen kätyrit kiljuvat pitkin verkkoa työantajien sanomaa ilman mitään kritiikkiä. Syyttävän ahtaajia kiristäjiksi, ahneiksi, terroristeiksi ja ties miksi isänmaan pettureiksi. Propaganda ja pelko on tehnyt tehtävänsä. Osasta työläisiä ei ole kuin toistamaan papukaijana työnantajansa evankeliumia. Todisteita ei anneta eikä niitä pyydetä. Kaikki uskotaan noin vain. Lammas on valmis teuraslammas.

EK haluaa murskata koko ammattiyhdistysliikkeen. Se aloittaa melko pienestä, mutta tärkeästä ammattiryhmästä. Tappiot käännetään voitoksi. Tehtaat voidaan ajaa alas ennalta suunnitellun mukaisesti. Syylliseksi julistetaan ahtaajat.

Kyllä EK ja työnantajat nauravat makeasti. Ja samppanja virtaa möhömahakapitalistin kurkusta alas. Hetken hiljaisuus, kurlaus ja vihdoin nautinnollinen nielaisu. Mairea hymy ja naurua päälle.

Työläisten kaikissa liitoissa pitää tukea satamien lakkoa. Jos ahtaajat saavat irtisanomissuojan parannukset läpi, niin ennen pitkään tämä etu valuu kaikille. Samalla työttömyyden kustannuksia siirretään yhteiskunnalta työnantajille. Juuri sinne, minne nämä kustannukset kuuluukin siirtää.

Työttömyys johtuu työnantajien haluttomuudesta työllistää ja pitää työläiset työssä. Se ei johdu ahtaajien lakosta, vaikka jotkut pöhköt niin väittävät.

 

Ahtaajat ennen

Ahtaajat nyt

Ahtaajat ennen

Ahtaajat nyt

Ei kommentteja: