torstai 25. helmikuuta 2010

Sosialismin kuoppaa ei ole vielä täytetty

 

Kommunismi ja reaalisosialismi

Kommunismia ei ole ollut vielä missään maassa. On ollut olemassa vain reaalisosialismia ja proletariaatin diktatuuria (Leninin määritelmän mukaista).

Lenin-Trotski Punainen tori

 

Reaalisosialismin piti olla vain siirtymävaihe todelliseen kommunismiin.

 

Hieno aate, kommunismi, pilattiin proletariaatin diktatuurilla. Kommunismin mopo eksyi Venäjällä aivan väärälle tielle, vainon ja sorron harhapoluille. 

Niinpä pikkuhiljaa, mutta vääjäämättä, aate taantui ja lopulta mätäni sisältä päin, koska kuvitelma totuudesta ei kohdannut todellisuutta.

Tietoa vääristeltiin vainon ja sorron pelosta. Reaalisosialistinen valtiojohto putosi lopulta täysin kärryiltä, koska eivät saaneet oikeaa tietoa. Ammuttiin viestintuojat eikä puututtu ongelmiin. Älytöntä ja kaiken tuhoavaa toimintaa.

Lopulta reaalisosialismi tuhosi myös ihmiskasvoisen sosialismin kokeilun. Prahan syksy murskasi toivonkin paremmasta.

Suomessa vain kommunistit tuomitsivat Varsovan liiton miehityksen. Sepäs sitten hajotti lopulta SKP:n enemmistöön ja NL myönteiseen vähemmistöön, Taistolaisiin.

Kommunismi

Sosialismi tänään

Nykymaailman sosialistit ja kommunisti eivät siedä aatteensa väärinkäyttöä. Nykyaikaiset sosialistit ovat sitoutuneet demokratiaan.

Turha on tähän sotkea Pohjois-Korean Juche-aatetta tai kiinalaista sekundasosialismia saatikka muita jäljelle jääneitä jämäreaali-sosialismeja. Ne ovat tarrautuneet omaan rujoon irvikuvaansa sosialismista. Sillä tiellä ei ole tulevaisuutta.

Sosialismi ei ole vielä kuollut ja kuopattu, mutta sen reaali-sosialistinen irvimukaelma on toivottavasti haudan partaalla ja kuolee pian.

Näin toivon

Aamen

 

***********************************

Lähteenä käytetty Internetiä  ja pääkopan sisältöä.

Lisätietoa Wikipediassa

Reaalisosialismi

Proletariaatin diktatuuri 

Tšekkoslovakian kriisi (Prahan kevät ja syksy)

Juche

Lisäksi ylemmästä kuvasta pääsee V.I.Lenin tietoihin Lenin museoon. Alemmasta kuvasta Wikipediaan kommunismi artikkeliin.

---------------------------------------------------

Inspiraationa toimi Helsingin sanomien juttu Vasemmistoliitto torjuu Skp:n vaaliliittohalut. Eritoten keskusteluosion hölmöläismeininki.

(Itse jutun asiassa olen Vasemmistoliiton kannalla. Pikemminkin vasemmiston pienet sirpalepuolueet saisivat yhdistyä.)

Ei kommentteja: