sunnuntai 26. heinäkuuta 2009

Etyylialkoholi: Lahja ihmispololle, jonka päätä vanne puristaa

Tänään Kirkastussunnuntaina on kovan yhteiskunnallisen paatoksen jälkeen mukava palata perusasioiden pariin.

 Etanoli on onnellinen otus

 

Alkoholi eritoten etanoli on mainio juoma. Terveellistä niin mielelle kuin sielullekin. Harva tunnustautuu rohkeasti alkoholin ystäväksi. Minusta alkoholin juomisessa ei ole mitään pahaa. Iloinen juopottelu mukavassa seurassa on hauskempaa kuin kotona kuivana kyhjötys. Silloin ihminen vaan ahdistuu ja nahistuu olemattomiin. Parempi on ihmisen ystävien seurassa karistaa kallostaan kaikki kuona ja kummitukset muutamalla hyvän tuulen maljalla. Onhan tislattua alkoholia kehuttu joskus Elämän vedeksikin.

Kuivuudesta seuraa sitä paitsi usein kaikkea pahaa. Hyvä esimerkki on parannuksen tehnyt vanha juoppo George Walker Bush. Hän itse kertoo Jumalan avulla päässeensä eroon alkoholismistaan kostean 40-vuotispäivänsä jälkeen. Krapula on mielestäni huono konsultti. Voi hyvällä syyllä sanoa että, jos miesparka olisi visusti pysynyt mierontiellä, niin maailma olisi takuulla parempi paikka elää.

Tietysti aina ei ole syytä ottaa, vaan on parempi kulkea kaitaa kuivaa tietä. Raskauden aikana ei tietenkään saa juopotella. Sehän on päivänselvää. Eikä sairaiden kannata kitata kuun noususta kuun nousuun. Kohtuus se on juopottelussakin. Parempi harvoin ja kunnolla kuin kokoajan pienessä sievässä eikä odottaville ja kipeille pisaraakaan.

Mutta etenkin elosteleva eliitti paasaa kohtuutonta kohtuutta. Pitäisi juoda ”sivistyneesti”. Mitä tarkoittaa ”sivistynyt” juominen? Mitä? Kysynpä vaan. Tissuttelua, ikuista tuhnuhumalaa vai yömyssyttelyä? Nuo kaksinaismoralismin toteemit juoda lipittävät kuulema itse vain pari lasillista ”hyvää” viiniä ”hyvän” ruuan kanssa (Ei siis pahaa punkkua pahan pöperön kanssa).

Uskokoot ken tahtoo. Kun katselee maailmantalouden tilaa nykyään, niin eliitin aina ammottavaan kitaan on tainnut kaatua konjakit, armanjakit ja kaikki mahdollinen päätä sekoittava aines. Ei tätä maailmantilaa voi muuten käsittää.

alkoholiloC2H5OH

Ei kommentteja: