perjantai 30. huhtikuuta 2010

Rakennusbisnes ja rasismi

 

Ulkomaalaisvihan kasvualusta

Suomesta saataisiin ulkomaalaisvastaisuus kitkettyä paljon vähäisemmäksi, jos rakennusalan harmaaseen talouteen puututtaisiin kovalla kädellä, aivan kuin järjestäytyneeseen rikollisuuteen. Eli valtio koko voimallaan murskaisi sieltä kaiken vilunkipelin. Valtio on modernissa yhteiskunnassa kuitenkin kaikkein vahvin.

Tällä hetkellä rakennuksilla työskentelee ulkomaalaisia alle kaikkien suomalaisten työehtojen. Vuokrafirmat ja poste restante -firmat pyörittävät tätä työehtoja polkevaa rikollisuutta.

Nykyisin työvoimaa palkataan rahat kouraan periaatteella Euroopan unionin uusista jäsenmaista, mutta tulevaisuudessa löytyy Aasiasta ja Afrikasta rakennustyöläisiä, joihin verrattuna virolaiset ja puolalaiset ovat palkkaruhtinaita.

Netistä luettua lainaan:

"Väite alipalkatuista virolaisista raksamiehistä on keskikaljabaarien tuopeista ammennettua punalegendaa, Rakennusliiton kiimahengen nostatusta ja haisee rasismilta."

Edellinen lainaus herättää monta kysymystä. Tietääkö kirjoittaja asioista yhtään mitään vai tietääkö asioista liiankin paljon?

Vastineena jokaisen kannattaa lukea seuraava Ylen uutisten artikkeli:

Järjestäytynyt rikollisuus levittää juuriaan
"Järjestäytynyt rikollisuus on siirtymässä talousrikoksiin ja yritysmaailmaan. Erityisesti ilmiö näkyy rakennusalalla, alihankintaketjujen loppupäissä ja pikkuyrityksissä. Toiminta on usein pitkälle organisoitua. Rehelliset pikkuyrittäjät ovat jo vuosia valittaneet, etteivät enää pärjää urakoissa. ..."

http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2010/04/jarjestaytynyt_rikollisuus_levittaa_juuriaan_1627710.html?origin=rss

Väite alipalkatuista virolaisista ja puolalaisista on siis liiankin totta. Tämä työn polkumyynti kasvattaa osaltaan ulkomaalais-vihamielisyyttä. Eikä tästä dumppauksesta hyödy lopulta kuin rikolliset.

Ei nämä "yritykset" maksa mitään työnantajamaksuja mihinkään maahan. “Yritykset” imetään kuiviin ja kaadetaan sitten konkurssiin. Uusi “yritys” perustetaan heti. Bulvaanit omistavat kaiken irtaimiston.  Toiminta on erinomaisen kannattavaa. Kiinnijäämisriski on olematonta ja rangaistukset hyvin lieviä.

Johtopäätöksiä

Edelleenkin on syytä valvoa ulkomaalaisten työskentelyä Suomessa tarkkaan. Koska Euroopan unionin sisäinen vapaa liikkuvuuskin tuo markkinoille näin epäterveitä piirteitä, niin mitä tapahtuu, jos työvoiman vapaa liikkuvuus levitetään koko maailmaan.

Maailma ilman rajoja on kaunis ja kannatettava ajatus. Suomen yhteiskunta ei vain ole valmis siihen. Vaikka  rikolliset kyllä ovat. He odottavat rajojen avautumista vesilammikko kielellään.

Olen vahvasti vapauden kannalla. Vapaampi työvoiman rekrytointi ja työlupien jakaminen on kannatettava asia. MUTTA samalla valvontaa on kiristettävä tuntuvasti. Tämä siksi, että kaikki rikollinen ja epäterve yritystoiminta saataisiin kitkettyä minimaaliseksi.

Reilu ja tasapuolinen toiminta vähentää kaunaa, katkeruutta ja kyräilyä.

Tämä on mielestäni Taivaan tosi!

Ei kommentteja: