sunnuntai 25. huhtikuuta 2010

Maahanmuuttokeskustelun matalamielisyys

 

Maailmassa vierastetaan toiseutta ja rakastetaan vain itseään

On hyvin surullista seurata netin kovin matalamielistä keskustelua maahanmuutosta ja siitä johtuvista ongelmista.

“Maahanmuuttokriittiset” haluavat pakolaisten painuvan takaisin kotiinsa. Harmi vaan, että osalla pakolaisista ei kotia enää ole ja osa heistä palaisi takaisin “kotiinsa” vain kidutettaviksi ja tapettaviksi. Ei kovin humaania ja mieltäylentävää ajattelua.

Maahanmuuttovastaisuus ei ole mikään nykyajan vinksahtanut ajatusmalli.  Yleisen ksenofobian eli vieraan pelon vuoksi Toisen maailmansodan aikana juutalaispakolaisia palautettiin takaisin saksalaisten valvomaan Manner-Eurooppaan. Heidän lopullinen päämääränsä oli keskitysleiri ja kaasukammion jälkeinen tuhkaus.

Nykyiset pakolaislait ovat voimassa juuri Toisen maailmansodan kokemusten takia.  Eli tutkitaan ennen kuin hutkitaan.

Itä-Euroopan Romanit

“Maahanmuuttokriittiset” kiinnittävät erityishuomiota  Romanian ja Bulgarian romanien “vyöryyn” ympäri Eurooppaa. Romaneja onkin kerjäläisinä ja pikkurikollisina kaikkialla Euroopassa. Osa heistä hakee jopa turvapaikkaa. Kukaan ei vaivaudu miettimään perimmäistä syytä tähän “kansainvaellukseen”. 

Perimmäinen syy?

Romanit ovat vainottuja ja syrjittyjä kaikkialla Euroopassa. Erityisen kovaa kohtelua he saavat entisen itäblokin maissa Keski-Euroopassa. Heidät on jätetty täysin heitteille ilman mitään palveluja. Lisäksi erilaiset rasistijoukkiot käyvät romanien asuinalueilla heitä piinaamassa. Pahoinpitely saattaa joskus riistäytyä jopa murhaksi. Poliisin suojelua ei tietenkään ole.

Romanian ja Bulgarian hyväksyminen Euroopan unioniin oli mielestäni suuri virhe. Nämä maat eivät ole olleet valmiita antamaan kaikille kansalaisilleen yhtäläisiä ihmisoikeuksia. Romania ja Bulgaria eivät siis ihmisoikeustilanteensa takia olleet mielestäni EU kelpoisia.

EU-kansalainen

Maahanmuuttokriittiset  rasistit

Suurin osa "maahanmuuttokriittisistä" eivät halua tunnustaa kaikkien ihmisten tasavertaisuutta ja perimmäistä samanlaisuutta. Heidän mielissään kummittelee jo ammoin kuopattu epätieteellinen rotuoppi.

Niinpä "Maahanmuuttokriittisten" jyrkkä enemmistö on pesunkestäviä rasisteja eivätkä he humanisteiksi ja liberaaleiksi koskaan muutu. Eipä heillä taida olla sellaiseen muutokseen haluakaan.

Lopuksi

Oikeita pakolaisia maailmassa on paljon. Ihan oikeasti on!Ihanteellisessa, parhaassa mahdollisessa maailmassa pakolaisia ei ole ainuttakaan.

Mutta jo Taivasten valtakunnastakin heitettiin osa asukkaista alas helvettiin. Näin on myös maan päällä.

Toisinajattelijat ja yleensä toisenlaiset saavat kärsiä nahoissaan toiseudestaan. Ei kannata olla toinen. Maailma on eturivin ihmisten leikkikenttä. Se on tarkoitettu ensimmäisille, avainhenkilöille.

Vihoviimeinen jälkikirjoitus

Tietenkin olisi toivottavaa, että Romania ja muut entisen Itäblokin maat hoitaisivat vähemmistöjensä asiat kuntoon. Tämä hurskas toive tuskin toteutuu ilman EU kumppanien tiukkaa painetta. Rahalla voi helposti painostaa. Homma kuntoon, niin rahaa sataa, jos ei, niin hana kiinni.

 

Kuva: MTV3

Toimittajan Technorati merkinnät: ,,

Ei kommentteja: